Ga naar de inhoud

11 maart 14.00 opening Festival Zweiersdal op de Dam

1000 soorten planten en dieren in 100 dagen. Zoveel willen we er vanaf 11 maart a.s. tellen tijdens een Bioblitz met een spetterende afsluiting van het eerste Festival Zweiersdal in Oosterbeek op 18 juni.
De aftrap vindt plaats op 11 maart om 14.00. Locatie: de Dam.

Biodiversiteit is het hoofdthema en daar past een Bioblitz bij: zo veel mogelijk planten- en diersoorten tellen in het dal in beperkte tijd.: van 11 maart tot in het weekend van 17/18 juni. We sluiten in dat weekend het festival feestelijk af met een aantal groene en culturele festiviteiten en – hopelijk – minimaal 1000 soorten op de teller. Tijdens de telperiode zijn er films, lezingen, excursies en andere evenementen waarbij we steeds een locatie of thema centraal stellen. Denk aan: heemtuin de Zomp, de oude begraafplaats, amfibieën, vogels, waterbeestjes of korstmossen. 

Tel mee in het Zweiersdal! Bekijk de handleiding hoe mee te doen aan de Bioblitz.
Houdt het programma in de gaten voor alle andere evenementen.