Ga naar de inhoud

Over

Wij zijn gelukkige bewoners van het Zweiersdal. Onze tuinen liggen in en aan het dal dat als een van de mooiste plekjes van Oosterbeek wordt gezien. Ons dorp is ontstaan langs de oevers van de waterloop die ooit door het gehele dal gelopen heeft en nu nog gedeeltelijk zichtbaar is als Zuiderbeek. Van smeltwaterdal en beekdal veranderde het dal eerst tot landbouwgrond naar zoals we het nu kennen, tuinen met soms verrassende in-, en doorkijkjes. In sommige tuinen krijgt de natuur volop de kans zich te ontwikkelen, andere bewoners kiezen ervoor om schapen te laten grazen en weer andere bewoners besteden veel tijd en aandacht om de tuin volledig in te richten. Overal in het Zweiersdal is natuur volop aanwezig.

Zweiersdal, Oosterbeek from Erik Vos on Vimeo.

Wij realiseren ons heel goed dat wij op een unieke plek wonen, hier in het Zweiersdal. Om met elkaar de gelegenheid te hebben van deze natuurlijk pracht te genieten heeft een groepje bewoners het initiatief genomen voor het “Festival Zweiersdal”.

Het Festival kende verschillende activiteiten, de aftrap is geweest op 11 maart en afgesloten op 18 juni 2023. Klik hier voor hele programma-archief.

Wil je meer weten over de opzet van het festival, wil je zelf er één organiseren in jouw wijk of heb je ideeën over de opzet voor volgend jaar, twijfel dan niet om via onderstaand formulier contact met ons op te nemen of mail direct naar info@festivalzweiersdal.nl.

Het Festival Team 2023: Jeanne Berndsen, Lèneke Pfeiffer, Suzanne van Snippenburg, Erik den Boer, Joost Borsboom, Daan Markx, Frank van der Mijn en Leo van Snippenburg.