Ga naar de inhoud

Aankondiging

Aandacht voor biodiversiteit, cultuur en gezelligheid

Voor alle luisteraars naar “Vroege Vogels”, maar ook voor al die mensen die zich bij voortduring verwonderen over alles wat groeit en bloeit. En natuurlijk voor iedereen die nieuwsgierig is aangelegd. Hoe groot is de verscheidenheid aan soorten (biodiversiteit) in het Zweiersdal?

Samen met jullie allemaal hopen wij hier achter te komen in de 100 dagen durende Bioblitz. Samen maken we foto’s van dieren, insecten, planten en mossen om op die wijze nogmaals te bevestigen hoe mooi & uniek het Zweiersdal is. De determinatie en de tellingen worden gedaan met behulp van de site van waarneming.nl, het enige wat je daarvoor nodig hebt is een smartphone met camera.

De Bioblitz, het begin van het Festival Zweiersdal, begint al op 11 maart 2023.
Verdere instructies en tips staan hier.

Van vrijdag 16 juni tot zondag 18 juni is het hoogtepunt van Festival Zweiersdal, en presenteren wij jullie een programma vol wandelingen door de natuur, met lezingen over kruipende en vliegende beestjes, lezingen over de geschiedenis van het dal en filmvoorstellingen. We sluiten het weekeinde af met veel gezelligheid, cultuur en een lekker hapje en drankje. 

Graag willen wij als bewoners van het Zweiersdal ook andere bewoners van Oosterbeek de mogelijkheid bieden om het dal te ervaren op zijn mooist, en op zijn leukst. het “Festival Zweiersdal” geeft je als bezoeker de kans om op plaatsen in het Zweiersdal te komen waar je nog nooit bent geweest en om prachtige nieuwe ervaringen en vriendschappen op te doen.

Meer informatie over het voorlopige programma vindt je hier.