Ga naar de inhoud

Burgemeester Schaap opent op 11 maart Festival Zweiersdal

Op zaterdag 11 maart om 14.00 opent burgemeester Agnes Schaap van de gemeente Renkum het Festival Zweiersdal in Oosterbeek op de Dam. De burgemeester zal de eerste waarneming doen voor de Bioblitz die gedurende het festival loopt. Biodiversiteit is een belangrijk hoofdthema en daar past een Bioblitz bij: zo veel mogelijk planten- en diersoorten tellen in het dal in beperkte tijd . Ons doel: 1000 soorten planten en dieren tellen in 100 dagen. 100 dagen omdat dit jaar de gemeente Renkum 100 jaar bestaat. Het festival duurt van 11 maart tot 18 juni.

Kom ook naar de Dam in Oosterbeek op 11 maart tussen 14.00 en doe je eigen waarnemingen in het gebied van de Bioblitz Zweiersdal en omgeving.

Bioblitz Zweiersdal – klik op de afbeelding om te vergroten.

Er staan begeleiders klaar om je te helpen. We sluiten de dag af om 16.00. Ook na 11 maart kun je nog tellen: in de periode tot en met 18 juni hopen we 1000 soorten planten en dieren in 100 dagen te tellen. Tijdens deze telperiode zijn er films, lezingen, excursies en andere evenementen waarbij we steeds een locatie of thema centraal stellen. Denk aan: heemtuin de Zomp, de oude begraafplaats, amfibieën, vogels, waterbeestjes of korstmossen.  Houdt hiervoor ons programma in de gaten.

Wil je alvast goed voorbereiden, bekijk de handleiding hoe mee te doen aan de Bioblitz.