Ga naar de inhoud

Terugblik opening Festival Zweiersdal

De feestelijke opening van Festival Zweiersdal was mede door door de verrukkelijk stralende zon aan de hemel een groot succes. Nadat onze burgemeester de eerste waarneming had gedaan (de bonte gele dovenetel) en ze de teller op 1 had gezet, zijn jong en oud gaan tellen. In kleine groepjes, onder begeleiding van ervaren waarnemers, zijn veel verschillende soorten planten, vogels en mossen vastgelegd. Aan het eind van de onze eerste tel-middag stond de teller al op 158 soorten. Op de website waarneming.nl is het resultaat van al onze tellingen de resterende 99 dagen te volgen.

Fijn dat er zoveel belangstelling was voor de start. De rest van de festivalperiode kan iedereen natuurlijk blijven tellen – in je eigen tuin of op openbaar toegankelijke plekken. Op de website staan op de programmapagina al weer nieuwe gezamenlijke telmomenten en andere activiteiten klaar voor iedereen die dat maar wil. We hebben de middag gezellig afgesloten met een hapje en een drankje in het Zweiersdal.

Wil je notificaties van Festival Zweiersdal ontvangen op je telefoon? Meld je dan hieronder aan op een speciale appgroep. Deze wordt aan het einde van het festival weer opgeheven (vóór 20 juni). N.B. alleen de organisatie kan berichten verzenden, de abonnees niet.