Ga naar de inhoud

Nieuwsbericht telweek 3

Hallo vrienden, tellers, buurtgenoten, 

Gisteren, op 1 april,  stond de teller op 500 soorten! Een mooi resultaat. Deze week zijn er veel korstmossen gespot bij het oude kerkje. Een – zo lijkt het – ervaren oog heeft daar vele soorten mossen in kaart gebracht. 

Mede door de natte wandeling in de Zomp, de eerste activiteit van onze kalender, volgeboekt en ondanks de regen toch een succes. Oprechte interesse in deze groene oase in het Zweiersdal.

En vandaag, op het moment van schrijven van dit stukje, tellen we alweer 526 soorten, een zonnige dag doet wonderen. We gaan er dan graag op uit en nieuwe soorten laten zich ook zien. 

De akkerhommel liet zichzelf vandaag zien in een van de tuinen in het Zweiersdal. Komende dagen wordt het zonnig weer en zijn er vast veel meer vliegende insecten waar te nemen. 

Om de wilde bij te ondersteunen hebben we vandaag met 12 mensen bijenhotels gemaakt. Leuk hoe iedereen op zijn/haar eigen manier een fijn plekje voor deze insecten heeft gecreëerd onder de bezielende leiding van Henny Tax. Een van de hotels had meteen na het plaatsen al een gast (zie video onder de fotogallerie). 

Mocht je via de groepsapp op de hoogte gehouden willen worden van alle nieuwtjes meld je dan hier aan: