Ga naar de inhoud

Voorlopig laatste nieuwsbericht (update 26-7-2023)

Hallo vrienden, tellers en buurtgenoten,

Wat een fijn afsluitend weekend hebben we achter de rug. 100 dagen hebben we geteld, gedurende 14 weken hebben we minstens 20 excursies/workshops georganiseerd, nieuwe mensen ontmoet en onze buren beter leren kennen.

De zaterdag begon vroeg met een speurtocht. Kinderen hebben onder begeleiding van enkele schatbewaarders raadsels opgelost in de geheime tuin (de Zomp).

Even later op deze zaterdag mochten we struinen in tuinen waarbij via een hiervoor speciaal ontwikkelde app een wandeling kon worden gemaakt en verschillende tuinen bezocht. Veel dank aan alle gastvrije mensen die hiervoor hun tuin open hebben gesteld.

Meteen aansluitend is het organisatieteam gestart met de voorbereidingen voor een pot-luck. Aan een lange tafel mochten we met 53 buren genieten van meegebrachte gerechten, prachtige muziek, een lekker glaasje en elkaar, tijdens “Boffen met de Buren”.

Op de allerlaatste dag was het festival-team vroeg uit de veren om de Biodiversiteits markt op te bouwen. 10 Kramen en een stuk of wat tafels klaargezet voor verschillende organisaties, ondernemers die allemaal een link hebben met lokaal en of duurzaamheid. De markt is goed bezocht en er hing een vrolijke ontspannen sfeer.

Om 15:45 was het woord aan onze “dorpsdichter” Bianca, die een prachtig gedicht heeft geschreven op basis van vele vondsten die met waarneming.nl zijn gedaan. Wat een waterval aan prachtige soortnamen galmde door de microfoon. (Het plan is om er nog een mooie gesproken opnamen van te maken).

update 26-7: opname van het gedicht dat Bianca Hendriks heeft voorgedragen tijdens de afsluiting van het festival.

Wethouder Joa Maouche had lovende woorden voor het initiatief dat we hebben genomen met Festival Zweiersdal, het heeft de gemeente geïnspireerd vertelde hij.

Eindelijk was het tijd voor de onthulling van het aantal soorten dat we met elkaar hebben gevonden in en om het Zweiersdal, Felix van Meurs mocht deze spannende taak vervullen. Tadaaaaa….

1414 soorten zijn geteld: BioBlitz Zweiersdal Oosterbeek – 1000 soorten in 100 dagen – Waarneming.nl.
Mogen we met elkaar, in ieder geval alle 141 meetellers echt trots op zijn.

Met een voorzichtige blik vooruit heeft Erik iedereen gevraagd om aan te geven welke plant, vogel, insect amfibie we zouden willen adopteren in het dal. Laat het weten via het bord op de Dam, e-mail: info@festivalzweiersdal.nl, één van onze brievenbussen of gewoon op straat in het voorbijgaan.

Wil je blijven tellen in het Zweiersdal? Op deze site kun je het totaal aantal waarnemingen in het Zweiersdal blijven volgen: Zweiersdal Oosterbeek op Waarneming.nl.

Dankjewel vrienden, tellers en buurtgenoten we hebben genoten van de afgelopen 100 dagen, hopelijk jullie ook.

Tot ziens in dit prachtige gebied of ergens anders,

Het Festival Team: Erik, Jeanne, Joost, Suzanne, Leo, Daan, Frank en Lèneke