Ga naar de inhoud

Nieuwsbericht telweek 12

Hallo vrienden, tellers en buurtgenoten,

Wat een prachtig weekend hebben we achter de rug wat zon betreft en op zondag twee goed bezochte activiteiten. Heel vroeg op zondagochtend om 5 uur kwamen nieuwsgierige vogelaars bij elkaar om onder de bezielende leiding van Harry en Frank in twee groepen vogels te spotten. De Zwarte Specht is gezien en gehoord in de ene groep en de andere groep vertelde bij terugkomst trots over de Lepelaar die zij hadden waargenomen. De wandeling werd gezellig afgesloten met een heerlijk ontbijt aan een lange tafel bij Suzanne en Leo in de tuin.

In de middag stond alweer de tweede activiteit op stapel. Met Michiel zijn we op zoek gegaan naar waterdiertjes, om te beginnen  in de Zomp. Michiel schepte een net vol en daarna was het zoeken geblazen. Als eerste zagen we de de Gewone beekloper. De Grote slijkhaft troffen we aan in de grote vijver onderaan de Weverstraat, samen met nog heel veel andere waterdiertjes zoals de larve van een Platbuik.

Deze keer heb ik er een fotocollage van gemaakt.

Tegelijkertijd willen we jullie allemaal alvast wijzen op de afsluiting van ons festival, met een heuse “biodiverse markt” op zondag 18 juni waarbij we ook bekend maken hoeveel soorten we hebben gezien en welke daarvan zeer bijzonder zijn. Iedereen is welkom om even over de markt te wandelen en een kopje thee te drinken in het Zweiersdal. We hopen natuurlijk dat jullie er bij zijn.

Mocht je via de groepsapp op de hoogte gehouden willen worden van alle nieuwtjes meld je dan hier aan: