Ga naar de inhoud

Nieuwsbericht telweek 4

man kijkend in binoc

Een beetje later dan anders hier weer een berichtje van team festival Zweiersdal. Afgelopen week was mede door de vertoning van de documentaire Onder het maaiveld weer een bijzondere week. De film en de sprekers leerden ons over schimmels en pieren en tal van ander leven dat onder onze voeten schuil gaat.

Naast de film was er van alles te zien onder de microscoop en op verschillende plekken in ons telgebied zoals de prachtige tuin van Erik en Jeanne, Heemtuin de Zomp, en Erik van HenksPluktuin. Beide filmdagen waren zo geslaagd door de inzet van enthousiaste vertellers als Tess van de Voorde, bodemonderzoeker bij Wageningen Universiteit & Research net als Ingrid Lubbers die ook in de film te zien is als “Pierenexpert”, Mark Hillaert, onderzoeker bij NIOO KNAW, Marijn Filius, ecoloog bij Rijksvastgoedbedrijf, natuurlijk de heerlijke daslooksoep van Jeanne en altijd lieve, gastvrije Merel Franx van de Kultuurwerkplaats Oosterbeek.

Deze week hebben we ook de 600 soorten gehaald, het wordt steeds lastiger om weer nieuw leven te ontdekken in ons telgebied. Om precies te zijn staat de teller bij publiceren van dit artikel op 605 soorten en we tellen inmiddels samen met 87 anderen. Hopelijk is iedereen straks op 18 juni ook bij de bekendmaking van het tel-resultaat.

Bijzondere waarneming deze week vond ik het Heggenranklieveheersbeestje

gespot door Erik den Boer, maar ook de Grijze Rimpelrug van Margreet Meijer mag er wezen:

Komend weekend staan er natuurlijk ook weer mooie evenementen op onze kalender: https://festivalzweiersdal.nl/programma/ 
Vergeet niet om je aan te melden als je zeker wilt zijn van een plekje!

Een mooie telweek gewenst!

Mocht je via de groepsapp op de hoogte gehouden willen worden van alle nieuwtjes meld je dan hier aan: