Ga naar de inhoud

Nieuwsbericht telweek 7 en 8

Hallo vrienden, tellers, buurtgenoten,

Vandaag staat, op het moment van schrijven van dit bericht, de teller op 896 soorten. Het grootste deel van de soorten die we hebben gezien betreffen planten, gevolgd door mossen en korstmossen en als derde de geleedpotigen op de voet gevolgd door vogels. Leuk dat je dit allemaal precies kunt volgen op waarneming.nl. Er tellen inmiddels 113 mensen mee en samen hebben we 3462 waarnemingen vastgelegd de afgelopen 56 dagen (vandaag meegeteld). We zijn dus, qua teltijd, net over de helft.

De Brandnetelblindwants was het pareltje dat ik in de tuin trof afgelopen week, natuurlijk kruipend over de rand van een brandnetel. Maar ik was niet de eerste die dat beestje zag, die werd al veel eerder door een andere Zweiersdalbewoner waargenomen, Floris van Kuijk, zag vanmorgen vroeg ook deze dansmug Psectrotanypus varius. De Kaukasische Vleugelnoot werd door Stuart van Baren waargenomen.

Helaas kon de wandeling met Dick Belgers niet doorgaan, gelukkig hebben we die kunnen verplaatsen naar de 19e van deze maand. De eerstvolgende activiteit op ons programma is Bomen over Bomen met Pieter Veldstra van Gemeente Renkum op vrijdag 12 mei om 14:30. Vergeet je niet om je hiervoor aan te melden.

Tip voor diegene die graag wil helpen de waterkwaliteit in Nederland te monitoren en verbeteren is dit initiatief van Natuur en Milieu, Vang de Watermonsters, misschien een leuke manier om dat te doen. Op 4 juni kan je dit alvast in de praktijk brengen tijdens Waterdiertjes Vissen met Michiel Wilhelm.

Hartelijke groet van het immer enthousiaste Festivalteam.

Mocht je via de groepsapp op de hoogte gehouden willen worden van alle nieuwtjes meld je dan hier aan: