Ga naar de inhoud

Nieuwsbericht telweek 9: 1000 soorten!

Hallo vrienden, tellers en buurtgenoten,

Vanochtend is de 1000ste soort binnen ons bioblitzgebied geteld! Met in totaal 119 tellers hebben we maar twee maanden over gedaan om dit doel te bereiken, een maand sneller dan we hadden verwacht! Betekent dit dat we nu stoppen? Zeker niet. We gaan zoals gepland door tot en met 18 juni. En we hebben nog veel moois voor iedereen in petto. Later meer hierover.

Gisteren was een mooie Festival Zweiersdaldag. Deze begon in de middag met de excursie Bomen over bomen met Pieter Veldstra, beleidsmedewerker Groen, natuur en landschap bij de gemeente Renkum. Startend op de Dam bleek dat de deelnemers zeer geïnteresseerd waren en aan Pieter diverse vragen stelden, waaronder ook over het groenbeleid van de gemeente.

Vervolgens nam Pieter ons mee vanaf de Dam richting de Zomp, Fangmanweg via Zuiderbeekweg en Zuiderbeek naar het Oude Kerkje, waar op het terrein de grote Witte paardenkastanje en de Hollandse Linde nog fier overeind staan. Pieter kon veel over deze en andere bomen vertellen, tot tevredenheid van de deelnemers.

Later op de middag startte de plantjesruilmiddag in de tuin bij Jeanne en Erik in de Weverstraat. Deze is goed bezocht en er is veel geruild. Met ook veel groenteplantjes zoals tomaat, pimpernel, pompoenen, augurk, oostindische kers en spinazie. Maar ook framboos, bramen, aardbeienplantjes en bessentruikjes.

Wie nog advies wenst voor een biodiverser tuin is de Tuinadvies middag aanstaande, meld je dan hiervoor aan (wees er snel bij, er zijn bij schrijven nog 2 plaatsen beschikbaar). Wil je meer weten over insecten door de insectenkenner Dick Belgers? Meld je dan aan voor de excursie Met Dick Belgers op zoek naar insecten op 19 mei.

Hartelijke groet van het immer enthousiaste Festivalteam.

Mocht je via de groepsapp op de hoogte gehouden willen worden van alle nieuwtjes meld je dan hier aan: